Håp for fremtiden

  • 09.10.2014 - 12:30

En dag kom en dame som het Happy bort til oss og spurte om hvorfor vi levde på gaten. Jeg fortalte henne hva som hadde skjedd, og hun tok med meg og babyen hjem. Vi fikk sove der den natten. Det var første gang på lenge at jeg sov i en seng, og det gjorde meg glad. Dagen etter tok hun meg med tilbake til der vi hadde bodd. Rommet var fortsatt låst, og min mann sporløst forsvunnet. Da naboene bekreftet historien min, sa Happy at jeg kunne bo hos henne sammen med hennes to små barn. Siden har livet vært litt bedre. Nå er jeg ikke helt alene lenger. Det er noen jeg kan snakke med, le litt sammen med og noen som viser at de bryr seg om meg. 

Jenta mi er nå snart ett år gammel, og vi er sammen hele tiden. Hun gråter hvis jeg går bort fra henne. Jeg håper at livet hennes blir bedre enn mitt. Jeg skal gjøre det jeg kan for at hun får gå på skole, og for at hun ikke skal giftes bort til en fremmed mann mot sin vilje.   Om meg

Latifa

Jeg heter Latifa, er 15 år gammel og bor i Tanzania. Jeg ble giftet bort til en fremmed og voksen mann. Jeg har valgt å fortelle min historie i håp om at det kan bidra til at andre jenter slipper å oppleve det samme som meg.

Barneekteskap i Tanzania

Tanzania er ett av landene på verdensbasis hvor barneekteskap er utbredt, og Plan har jobbet der siden 1991. Den østlige og sørlige delen av Afrika er den regionen i verden hvor flest barneekteskap blir inngått, etter Asia og sentrale deler av Afrika. Blant de 41 landene med høyest forekomst av barneekteskap så er 30 av disse i Afrika.

PLAN NORGE
Tullins gate 4C, 0166 Oslo
Tlf: 09909 | E-post: info@plan-norge.no

Pressekontakt: Gørill Husby Moore, tlf. 452 84 870 / 22 03 16 37

hits