Alene i verden

  • 07.10.2014 - 12:00

Dagen etter tok jeg kofferten og babyen og gikk ut i gaten. Jeg visste ikke hvor jeg skulle gå, ville bare vekk. Jeg gikk til Burunguri-markedet. Det var en av de få stedene i byen som jeg kjente og visste veien til. Om natten sov jeg sammen med babyen. Vi lå på bakken med en tynn kanga under oss. Jeg forsøkte å beskytte barnet. Holdt henne tett inntil meg. Det var mye mygg som bet oss, og vi hørte mange lyder som jeg syntes var skumle. Om dagen tigget jeg mat fra markedsbodene. De som jobbet der, ga meg litt ris, bønner og av og til litt frukt. Jeg var sulten hele tiden. Sulten, redd og helt alene. Slik levde vi i to måneder. Heldigvis ble ikke Zainabu syk, og vi klarte å overleve på et vis.Om meg

Latifa

Jeg heter Latifa, er 15 år gammel og bor i Tanzania. Jeg ble giftet bort til en fremmed og voksen mann. Jeg har valgt å fortelle min historie i håp om at det kan bidra til at andre jenter slipper å oppleve det samme som meg.

Barneekteskap i Tanzania

Tanzania er ett av landene på verdensbasis hvor barneekteskap er utbredt, og Plan har jobbet der siden 1991. Den østlige og sørlige delen av Afrika er den regionen i verden hvor flest barneekteskap blir inngått, etter Asia og sentrale deler av Afrika. Blant de 41 landene med høyest forekomst av barneekteskap så er 30 av disse i Afrika.

PLAN NORGE
Tullins gate 4C, 0166 Oslo
Tlf: 09909 | E-post: info@plan-norge.no

Pressekontakt: Gørill Husby Moore, tlf. 452 84 870 / 22 03 16 37

hits