Låst dør

  • 04.10.2014 - 12:30

En dag jeg hadde vært på helsestasjonen for å veie Zainabu, kom jeg hjem til en dør som var låst. Rommet Salum hadde leid, var helt tomt, og det stod en koffert med mine ting utenfor døren. Salum hadde forsvunnet uten beskjed eller forklaring. Jeg stod der alene med en to måneder gammel baby bundet fast på ryggen og gråt. Naboene hørte meg, og jeg fikk sove på gulvet hos dem. Jeg sov ikke den natten. Alt jeg tenkte var at nå har jeg ingen. Familien min i Moshi kan jeg ikke dra tilbake til, og nå har min mann reist sin vei. Det er kun meg og babyen.  

Om meg

Latifa

Jeg heter Latifa, er 15 år gammel og bor i Tanzania. Jeg ble giftet bort til en fremmed og voksen mann. Jeg har valgt å fortelle min historie i håp om at det kan bidra til at andre jenter slipper å oppleve det samme som meg.

Barneekteskap i Tanzania

Tanzania er ett av landene på verdensbasis hvor barneekteskap er utbredt, og Plan har jobbet der siden 1991. Den østlige og sørlige delen av Afrika er den regionen i verden hvor flest barneekteskap blir inngått, etter Asia og sentrale deler av Afrika. Blant de 41 landene med høyest forekomst av barneekteskap så er 30 av disse i Afrika.

PLAN NORGE
Tullins gate 4C, 0166 Oslo
Tlf: 09909 | E-post: info@plan-norge.no

Pressekontakt: Gørill Husby Moore, tlf. 452 84 870 / 22 03 16 37

hits