Barnet mitt

  • 02.10.2014 - 13:30

Ni måneder etter bryllupet, fødte jeg en baby. Fødselen tok elleve timer og på slutten ble jeg lagt inn på det lokale sykehuset. Jeg var redd for å føde, det gjorde veldig vondt. Legen var snill og hjalp meg. Han sa at «dette klarer du». De måtte klippe meg opp for å få ut babyen fordi jeg var så ung. Klokken fem om morgenen ble Zainabu født. Jeg var glad for å se henne. Hun var frisk og veide 3,5 kg.

Klokken fire på ettermiddagen samme dag hjalp noen naboer meg hjem med babyen. Jeg var forvirret og glad på samme tid. Salum var ikke hjemme, og han så ikke jenta før sent på kvelden da han kom hjem. Han virket ikke glad og hjalp meg ikke med babyen når den gråt. Naboen hjalp litt. Jeg visste jo ikke hvordan jeg skulle ta vare på et lite barn. 

Etter fødselen sa legen at det var bra jeg hadde kommet til sykehuset. Jeg hadde ikke klart å føde hjemme. Jeg kunne dødd. Det er skummelt å tenke på. 

Om meg

Latifa

Jeg heter Latifa, er 15 år gammel og bor i Tanzania. Jeg ble giftet bort til en fremmed og voksen mann. Jeg har valgt å fortelle min historie i håp om at det kan bidra til at andre jenter slipper å oppleve det samme som meg.

Barneekteskap i Tanzania

Tanzania er ett av landene på verdensbasis hvor barneekteskap er utbredt, og Plan har jobbet der siden 1991. Den østlige og sørlige delen av Afrika er den regionen i verden hvor flest barneekteskap blir inngått, etter Asia og sentrale deler av Afrika. Blant de 41 landene med høyest forekomst av barneekteskap så er 30 av disse i Afrika.

PLAN NORGE
Tullins gate 4C, 0166 Oslo
Tlf: 09909 | E-post: info@plan-norge.no

Pressekontakt: Gørill Husby Moore, tlf. 452 84 870 / 22 03 16 37

hits