Hverdagsliv som gift

  • 28.09.2014 - 12:00

Hver dag var jeg alene hjemme i huset. Salum jobbet som bilmekaniker og var borte det meste av dagen. Han forventet at jeg gjorde alt i huset, gikk på markedet og lagde mat. Alt var nytt, og jeg syntes det var vanskelig. I starten hjalp han til og viste meg hva jeg skulle gjøre. Han laget litt mat og vasket klærne sine selv. Jeg var fortsatt trist og gråt mye. Det verste var at jeg var så ensom. Jeg følte meg helt alene. Jeg savnet skolen og vennene mine. 

Så begynte han å komme hjem senere på kveldene, ofte full. Da slo han meg og tvang meg til å ha sex igjen og igjen. Jeg elsket ham ikke og ville bare bort, men hadde ingen steder å gå. Om meg

Latifa

Jeg heter Latifa, er 15 år gammel og bor i Tanzania. Jeg ble giftet bort til en fremmed og voksen mann. Jeg har valgt å fortelle min historie i håp om at det kan bidra til at andre jenter slipper å oppleve det samme som meg.

Barneekteskap i Tanzania

Tanzania er ett av landene på verdensbasis hvor barneekteskap er utbredt, og Plan har jobbet der siden 1991. Den østlige og sørlige delen av Afrika er den regionen i verden hvor flest barneekteskap blir inngått, etter Asia og sentrale deler av Afrika. Blant de 41 landene med høyest forekomst av barneekteskap så er 30 av disse i Afrika.

PLAN NORGE
Tullins gate 4C, 0166 Oslo
Tlf: 09909 | E-post: info@plan-norge.no

Pressekontakt: Gørill Husby Moore, tlf. 452 84 870 / 22 03 16 37

hits