Bryllupsnatten

  • 21.09.2014 - 15:00

Salum bodde i et lite rom som han leide i et murhus i et av slumområdene i hovedstaden. Det var nesten ingenting i rommet. En liten sofa og en madrass. På veggen var det noen bilder som var klippet ut av avisen og limt fast. Jeg visste ikke hva det betydde å være gift eller hva som var forventet av meg. Jeg var jo bare et barn. Det jeg kjente til var skole, lek og venner. På bussen på vei til Dar es Salaam tok han ikke på meg, kysset meg ikke. Han bare snakket og snakket. Med en gang vi kom inn i huset og på rommet ble han stille. Han tok av meg kjolen og la meg på en madrass. Det som skjedde, gjorde vondt. Det føltes rart og feil. Jeg ble bare trist.

Om meg

Latifa

Jeg heter Latifa, er 15 år gammel og bor i Tanzania. Jeg ble giftet bort til en fremmed og voksen mann. Jeg har valgt å fortelle min historie i håp om at det kan bidra til at andre jenter slipper å oppleve det samme som meg.

Barneekteskap i Tanzania

Tanzania er ett av landene på verdensbasis hvor barneekteskap er utbredt, og Plan har jobbet der siden 1991. Den østlige og sørlige delen av Afrika er den regionen i verden hvor flest barneekteskap blir inngått, etter Asia og sentrale deler av Afrika. Blant de 41 landene med høyest forekomst av barneekteskap så er 30 av disse i Afrika.

PLAN NORGE
Tullins gate 4C, 0166 Oslo
Tlf: 09909 | E-post: info@plan-norge.no

Pressekontakt: Gørill Husby Moore, tlf. 452 84 870 / 22 03 16 37

hits