Bryllupet

  • 16.09.2014 - 17:57

Dagen jeg skulle gifte meg, pakket jeg alle klærne mine i en liten, rød bag. Klærne var alt jeg fikk lov til å ta med hjemmefra. Skolevesken som jeg var så stolt av og bøkene mine, tok far fra meg. Så kom en dame fra landsbyen for å tegne henna-maling på armene og bena mine. Det ble fint. Jeg tok på kjolen og ventet.

Da Salum kom, hilste han på min far og hadde med en gave til meg. Det var en kanga, en sort lang kjole og litt penger. Vi spiste pillau-ris sammen, og så tok han meg med til bussen som gikk til hovedstaden Dar es Salaam. Det var der vi skulle bo. Jeg husker at han forsøkte å snakke med meg på reisen ned. Jeg satt taus, så ned i gulvet på bussen og gråt. Salum spurte hvorfor jeg gråt. Jeg sa ingenting.

Om meg

Latifa

Jeg heter Latifa, er 15 år gammel og bor i Tanzania. Jeg ble giftet bort til en fremmed og voksen mann. Jeg har valgt å fortelle min historie i håp om at det kan bidra til at andre jenter slipper å oppleve det samme som meg.

Barneekteskap i Tanzania

Tanzania er ett av landene på verdensbasis hvor barneekteskap er utbredt, og Plan har jobbet der siden 1991. Den østlige og sørlige delen av Afrika er den regionen i verden hvor flest barneekteskap blir inngått, etter Asia og sentrale deler av Afrika. Blant de 41 landene med høyest forekomst av barneekteskap så er 30 av disse i Afrika.

PLAN NORGE
Tullins gate 4C, 0166 Oslo
Tlf: 09909 | E-post: info@plan-norge.no

Pressekontakt: Gørill Husby Moore, tlf. 452 84 870 / 22 03 16 37

hits