Skoletid

  • 15.09.2014 - 17:27

Jeg husker godt første skoledag. Jeg hadde fått ny skoleuniform. Et fint grønt skjørt, hvit bluse og en genser i samme farge som skjørtet. Mor hadde flettet håret mitt, og jeg følte meg fin, stolt og stor. Av far hadde jeg fått en skoleveske. Den var sort og kjøpt brukt, men jeg var veldig stolt av den. 

Jeg elsket å gå på skolen. Særlig likte jeg naturfag og fysikk. Jeg fikk gode karakterer og drømte om å bli barnelege. Hver gang jeg gikk forbi det lokale sykehuset, tenkte jeg at en dag er det jeg som skal gå rundt der i hvit frakk og hjelpe små barn som er blitt syke av malaria og andre ting. Jeg jobbet hardt, hørte på læreren og gjorde leksene mine hver dag. 

Men en dag ble det annerledes hjemme. Far begynte å komme sent hjem, han var sint og slo ofte mor. Han slo ikke oss barna, men vi hørte på mens han var slem med mor. Mor reiste sin vei da jeg gikk i andre klasse. Da var vi alene med far. Tre år senere ble han gift på nytt. Min stemor likte meg ikke, jeg vet ikke hvorfor. Hun sa at hun ikke elsket meg. Ofte når jeg kom hjem fra skolen, nektet hun meg mat og slo meg. Jeg forsøkte å si det til far, men han ble bare sint og sa at jeg løy. Av og til hjalp naboene meg sånn at jeg fikk mat. Livet var tøft, men på skolen var det fint.

Om meg

Latifa

Jeg heter Latifa, er 15 år gammel og bor i Tanzania. Jeg ble giftet bort til en fremmed og voksen mann. Jeg har valgt å fortelle min historie i håp om at det kan bidra til at andre jenter slipper å oppleve det samme som meg.

Barneekteskap i Tanzania

Tanzania er ett av landene på verdensbasis hvor barneekteskap er utbredt, og Plan har jobbet der siden 1991. Den østlige og sørlige delen av Afrika er den regionen i verden hvor flest barneekteskap blir inngått, etter Asia og sentrale deler av Afrika. Blant de 41 landene med høyest forekomst av barneekteskap så er 30 av disse i Afrika.

PLAN NORGE
Tullins gate 4C, 0166 Oslo
Tlf: 09909 | E-post: info@plan-norge.no

Pressekontakt: Gørill Husby Moore, tlf. 452 84 870 / 22 03 16 37

hits